logo

   آغاز عملیات اجرایی احداث ۳۲ خانه امید روستایی در چابهار با اعتبار ۸۰ میلیارد ریال


در سالروز حماسه سوم خرداد، کلنگ آغاز عملیات اجرایی ساخت ۲۷ مجموعه روستایی و نصب ۵ کانکس جمعا ۳۲ مجموعه با زیربنای ۱۸۱۰ متر مربع ، تحت عنوان خانه امید روستایی در روستاهای کم برخوردار شهرستانهای چابهار، نگور - دشتیاری و کنارک با اعتباری بالغ بر ۸۰ میلیارد ریال به زمین زده شد.

در مراسم آغاز ساخت این مجموعه ها که با مشارکت و حمایت مالی سازمان منطقه آزاد صنعتی و تجاری چابهار و بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی ( عام المنفعه) ساخته و بهره برداری می شود، آقای دکتر کردی، رییس هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد صنعتی - تجاری چابهار، آقای بامری معاون استاندار و فرماندار ویژه چابهار، آقای مهندس سعیدی، منتخب مردم شریف شهرستان های چابهار، نگور- دشتیاری، کنارک، نیکشهر و قصرقند در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، آقای  مهندس چاکرزهی، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چابهار، آقای مهندس حامد کشیر نماینده بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی در منطقه و سایر مقامات محلی و مردم شریف روستای رمین حضور داشتند.

در حاشیه این مراسم آقای  مهندس حامد کشیر نماینده این بنیاد فرهنگی عام المنفعه اظهار داشت:

« طرح ساخت و مشارکت سازمان منطقه آزاد چابهار و بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی ( عام المنفعه) از اواخر بهمن ماه ۱۳۹۸ مطرح و توافقات اولیه صورت گرفت. در این مدت علی رغم مشکلات ناشی از کرونا ویروس جدید، مطالعات امکان سنجی و جانمایی خانه ها با مشارکت تمامی شوراهای اسلامی و دهیاران روستاهای مناطق هدف به دقت صورت گرفته و پس از تایید روسا و مدیران سازمان و بنیاد مقدمات انعقاد توافقنامه مشارکت و حمایت در ساخت و نیز اداره کامل آنها توسط بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی با همکاری صمیمانه نخبگان و دلسوزان هر منطقه به روش هیئت امنایی فرآهم شد.

اعتبار مجموعه خانه های امید روستایی بالغ بر۸۰ میلیارد ریال و حداقل طی مدت ۲ سال ساخت و اداره و بهره برداری آنها در نظر گرفته شده است. این خانه ها در اندازه های ۴۰، ۶۰، ۸۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ متری طراحی و ۸۰٪ آن با سازه مدرن و سریع الساخت LSF ضدزلزله توسط بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی و به پیمانکاری شرکت هوشمندسازه ساخته می شود. این مجموعه ها در ۲ دوره زمانی مهر ۱۳۹۹ و بهار ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهد رسید. اعتبار اولیه ساخت این خانه ها، بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال و اعتبار مکمل برای تکمیل، تجهیز، بهره برداری و نیز توسعه آموزش ها و مهارت های ذهنی و اندیشه ای پیش بینی شده برای اهالی روستاهای هدف، در مرحله بعدی نیز ۴۰ میلیارد ریال می باشد.

جدول زیر وضعیت ساخت خانه های امید در هر روستا، دهستان و شهرستان را نشان می دهد.

 

 

نام شهرستان

نام دهستان

نام روستا

 

 
   

نگور -دشتیاری

پلان

بلوچی پایین، پلان، سلور بازار

   

پیرسهراب

اسحق بازار، بجار بازار، پلنگی، پیرسهراب، کج، لانیاری، کلسگان

   

عورکی

اورعی کوه دیم، هوت ابراهیم بازار

   

نگور

سند میرثوبان، کلانی، نگور، نوبندیان

 

 

چابهار

کمبل سلیمان

بریس، کمبل بالاد، پسابندر، تیس، رمین، کمب، کمبل سلیمان، وشنام سنجر، گورانکش عبدالرحمن،

 نوک آباد، وشنام دری، عثمان آباد

   

کنارک

زرآباد

کهیر، زرآباد

   

 

آقای مهندس کشیر یاد آور شد مجموع جمعیت ۳۲ روستا بالغ بر ۸۰،۰۰۰ نفر و جمعیت دانش آموزی آنها نیز بیش از ۱۰،۵۰۰ نفر می باشد.

وی افزود: ایده ساخت خانه های امید با کارکردهای متنوع و نحوه اداره مردمی و هیئت امنایی آن برای ساماندهی و هدایت مجموعه فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی روستاها از طریق یاریگری اجتماعی با آموزش عمومی به منظور توانمندسازی و توان افزایی اهالی روستاهای هدف به ترتیب زیر کامل خواهد شد:

کارکردهای در نظرگرفته شده برای خانه های امید عبارتند از:

1)    قرائتخانه، کتابخوانی و مطالعات آزاد

2)    فعالیت های فرهنگی، ادبی و هنری نظیر شعر، قصه نویسی، تئاتر، موسیقی و ...

3)    آموزش ها و بازی های فکری کودکان و فعالیت­های مطالعاتی حوزه کودک و نوجوان

4)    سوادآموزی بزرگسالان بویژه زنان و دختران روستا

5)    آموزش و فعالیت های فرهنگی، هنری و مکمل اقتصاد خانواده بویژه زنان سرپرست خانوار.

6)     هنرآموزی دختران و زنان روستا ضمن توسعه بازار مجصولات برای کمک به اقتصاد خانواده ها

7)    آموزش ها و خدمات متنوع کشاورزی و محیط زیست بویژه برای احیای گونه گیاهی بومی

8)    آموزش ها و خدمات مکمل بهداشتی و درمانی خانوار روستا

9)    آموزش ها و خدمات یاریگری و تسهیل گریهای اجتماعی و اقتصادی

10)  توسعه فعالیت ها و همکاری های گروهی و اجتماعی برای ایجاد همگرایی بیشتر در هر روستا

11) فعالیت ها و آموزش های حوزه میراث فرهنگی، هنرهای سنتی و گردشگری

12) آموزش های حوزه آی تی و مهارت های مرتبط برای همه اهالی و در تمامی سنین

13) توسعه مهارت های نرم ( ذهنی و اندیشه ای) در ابعاد فردی، گروهی، خانوادگی و اجتماعی

14) برنامه ریزی برای ایجاد و گسترش کارگاه های تولیدی کوچک مقیاس با مشارکت همه اهالی

15) برگزاری جشنواره های معرفی خدمات، تولیدات و توانمندی های روستاهای منطقه

 

نماینده بنیاد در شهرستان های چابهار، نگور دشتیاری و کنارک افزود:

از همین جا از استاندار محترم، نماینده محبوب مردم شریف چابهار، دشتیاری، قصرقند، کنارک و نیکشهر در مجلس یازدهم و همه مدیران کل استانی در سیستان و بلوچستان تقاضا دارد جهت اجرایی شدن این اقدامات، تمامی مساعی و شرایط لازم را برای خادمان ملت و مملکت در بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی فرآهم آورند تا این مجموعه اقدامات در یک دوره کوتاه به یاری خداوند منان، برای سایر مناطق الگوی مناسبی تلقی شده و موجب ارتقاء و تعالی همه جانبه اهالی محترم روستاهای هدف شود.

لازم به یادآوری است که:

بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی ( عام المنفعه) با حمایت فارغ التحصیلان دبیرستان ماندگار البرز، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده فنی دانشگاه تهران و لاهیجانی ها ( حوزه نفوذ و عملکرد دکتر محمدعلی مجتهدی گیلانی، رییس ۳۵ ساله دبیرستان ماندگار البرز تهران( ۱۳۲۳ ۱۳۵۷) و بنیانگذار و نخستین رییس دانشگاه صنعتی شریف) از مهر ماه سال ۱۳۹۴ رسما آغاز بکار کرده و طی۳۰ ماه فعالیت اجرایی علاوه بر اقدامات یادشده بالا؛ با کمک نیکوکاران ارجمند ساخت ۳۵مین مدرسه در بخش بلوچستان واقع در شهرهای خاش، دلگان، ایرانشهر، سرباز، لاشار، نیکشهر، فنوج، چابهار و دشتیاری را در دست اقدام دارد که از این تعداد ۱۴ مدرسه به بهره برداری رسیده و در نظر دارد تا مهر ۹۹ باقیمانده مدارس در حال ساخت را نیز بطور کامل به بهره برداری رساند.

 
 هیئت رییسه بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی از مدیر عامل و هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد صنعتی - تجاری چابهار به جهت حسن اعتماد به خادمان ملت در بنیاد صمیمانه قدردانی می نماید و اطمینان می دهد تا با جدیت کامل و در اسرع وقت با حمایت مستمر سازمان این پروژه ها را به بهره برداری رساند و در مرحله بهره برداری نیز از تمام ظرفیت های مردمی با توجه به کارکردهای متنوع تعریف شده برای ساماندهی امور روستاها بشایستگی استفاده نماید.
...........................................................................
 

   نظرات