logo

  اساس نامه بنیاد


PDF      چاپ     

باسمه تعالی

اساسنامه موسسه فرهنگی هنری بنیاد دکترمحمدعلی مجتهدی‌گیلانی
فایل اساسنامه

به انگیزة ارتقای سطح دانش و بینش عمومی و اعتلای فرهنگ و هنر کشور و ترویج و اشاعه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی و اسلامی و بر اساس اهداف فرهنگی مصرّحه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با التزام به رعایت مقررات موضوعه کشوری و ضوابط حاکم برتأسیس مؤسسات و مراکز فرهنگی و بر طبق مشخصات و شرایط پیش‌بینی شده در این اساسنامه، «موسسه فرهنگی هنری بنیاد دکترمحمدعلی مجتهدی‌گیلانی» تشکیل می‌شود.

فصل اول: کلیات، تعاریف، اهداف و موضوع فعالیت

ماده 1: نام مؤسسه:موسسه فرهنگی هنری بنیاد دکترمحمدعلی مجتهدی‌گیلانی می‌باشدکه برای اختصارذیلاً « بنیاد» نامیده می‌شود.

ماده 2: نوع بنیاد که با اهداف فرهنگی و مقاصد غیرتجاری، غیرسیاسی و غیر صنفی تأسیس شده، غیرانتفاعی است.

ماده3: سرمایه بنیاد و تابعیت آن ایرانی است.

ماده4: مدت فعالیت بنیاد ازتاریخ صدور مجوز و ثبت رسمی تا زمانی خواهد بود که مجوز مؤسسة مزبور مورد تأیید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد. لغو، عدم تمدید یا عدم تأئید مجوز مربوط از سوی وزارتخانه مذکور باعث پایان مدت فعالیت مؤسسه خواهد شد. اداره ثبت شرکت‌ها پس از اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رأساً نسبت به کأن لم‌یکن کردن ثبت و اعلام آن به طرق مقتضی اقدام خواهد کرد.

ماده5: نشانی بنیاد: تهران، خیابان شهیدکلاهدوز، چهارراه قنات، خیابان رحمانی ، پلاک 13 ؛ كدپستی 1951733164 ؛ تلفن 22769571 ؛

ماده6: تغییر نشانی بنیاد با تصویب مؤسسان و با اطلاع قبلی و تأیید هیأت رسیدگی به امورمراکز فرهنگی بلامانع است.

ماده7: سرمایه اولیه، دارایی و منابع درآمد بنیاد به شرح زیر است:

الف: مبلغ 140 میلیون ریال که در بدو تأسیس بنیاد از سوی مؤسسان به قرار: آقای بهزاد اشتری مبلغ 20 میلیون ریال، آقای حسین انیسی‌پور مبلغ 20 میلیون ریال، آقای حمید شریفی مبلغ 20 میلیون ریال، آقای محمدرضا طیب‌زاده‌نوری مبلغ20 میلیون ریال، آقای حسین محجوبی‌اصیل مبلغ 20 میلیون ریال، آقای محمدحسین مهدی‌پور مبلغ 20 میلیون ریال و آقای نعمت یاورزاده مبلغ 20 میلیون ریال تأمین و تسلیم شد.

ب: منابع درآمد بنیاد: 1- محل فعالیت‌های بنیاد 2- کمکهای افراد علاقه­مند 3- کمک‌های بلاعوض سازمان‌ها و نهادهای دولتی، عمومی، بخش خصوصی و افراد خیر 4- پذیرش موقوفات و استفاده از درآمد آن 5- حق عضویت اعضای رسمی و افتخاری بنیاد 6- فروش دارایی‌ها، محصملات، خدمات، کتاب‌ها و نشریات که توسط بنیاد منتشر می­شود 7- سایر منابعی كه به تصویب هیأت موسس میرسد.

ماده8: اهداف و موضوع فعالیت بنیاد به شرح زیر است:

الف: اهداف:

1. استفاده ازتجربیات و دانش­آموختگان و علاقه­مندان به مکتب دکترمحمدعلی مجتهدی‌گیلانی برای افزایش سطح معلومات دانش­آموزان دبیرستانی و دانشجویان دانشگاه‌ها

2. ارتقای سطح دانش و بینش عمومی و اعتلای فرهنگ و هنر کشور؛

3. اشاعه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی و اسلامی؛

4. تلاش برای سازماندهی دانش‌آموختگان و دست‌پروردگان دکترمجتهدی در مراکز آموزشی وابسته؛

5. اعطای جایزه و نشان علمی، فرهنگی و آموزشی بنیاد به دانش‌آموختگان آموزش متوسطه و عالی؛

6. اعطای بورسیه و حمایت‌های مالی از علاقه­مندان، دانش‌آموختگان و نخبگان آموزش متوسطه و عالی کشور برای اعتلای اهداف علمی، فرهنگی و هنری بنیاد؛

7. تاسیس، تجهیز، حمایت مالی و معنوی مراکز فرهنگی، هنری و آموزشی و وقف عام به­ نام بنیاد؛

8. همکاری با مقامات کشوری، استانی و محلی به منظور ایجاد مجتمع و موزه فرهنگی، هنری، آموزشی برای ارتقای سطح فرهنگی مردم به ویژه در شهرستان لاهیجان در استان گیلان؛

تبصره: دستورالعمل‌های اجرایی هریك از اهداف فوق به تصویب هیأت موسس و یا حسب مورد هیأت امناء خواهد رسید.

ب: موضوع فعالیت‌ها:

1. طراحی و اجرای نظام‌های اطلاع‌رسانی، طراحی سایت، تهیه بانك‌های اطلاعاتی، ایجاد كتابخانه برای سازمان‌ها، در زمینه‌های فرهنگی هنری، علوم و معارف قرآنی، اسلامی،

2. گردآوری و تدوین مجموعه‌های مستند در باره‌ی مسائل فرهنگی، اجتماعی، تاریخی ایران و سایر كشورها،

3. انجام مطالعات و تحقیقات متناسب با اهداف و فعالیت‌های بنیاد و اجرای پروژه‌های پژوهشی،

4. مشاركت در برگزاری همایش‌ها، همكاری در برپایی نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی هنری،

5. عرضه و مبادله محصولات فرهنگی هنری دارای مجوز از قبیل كتاب، مطبوعات، اقلام صوتی و تصویری، فیلم‌های سینمایی و ویدئویی و نیز اقلام رایانه‌ای مجاز به ویژه در زمینه‌های معارف اسلامی و ادبیات فارسی،

6. تهیه فیلم‌های سینمایی، تلویزیونی، انیمیشن و رایانه‌ای بلند و كوتاه اعم از داستانی، مستند، آموزشی، صنعتی و تاریخی متناسب با اهداف بنیاد و مطابق ضوابط مربوط،

7. ارائه خدمات پیمان مدیریت برای اجرای پروژه‌های فرهنگی هنری،

8. طراحی و برگزاری دوره‌های آموزشی مهارتی فرهنگی هنری.

تبصره: اعضاء موسس بنیاد پس از اخذ مجوز فعالیت‌های خاص مصوب ازمراجع ذیربط و رعایت ضوابط هیات فوق‌الذکر، مجاز به انجام فعالیت‌های مزبور می‌باشند.

ماده9: کلیه فعالیت‌ها و اقدامات بنیاد در چارچوب قوانین و مقررات موضوعه کشور و سیاست‌های فرهنگی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و هماهنگ با راهبرد‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می­پذیرد.

ماده10: هرگونه تغییر در موضوع و اهداف بنیاد باید قبل از ثبت تغییرات با اطلاع و تأیید هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی انجام شود.

ماده11: به منظور نیل به اهداف و موضوع فعالیت‌های فرهنگی، هنری پیش‌بینی‌شده دراساسنامه، بنیاد می‌تواند با رعایت مقررات مربوط به عملیات زیرمبادرت نماید:

Ø تهیه و تأمین مواد و کالاهای مورد نیاز و تدارک وسایل و ابزار کار و تلاش به منظور تأمین هزینه‌های بنیاد.

Ø سرمایه‌گذاری و مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور بالا بردن سطح کارآیی و توانایی‌های مالی بنیاد.

Ø انعقاد قرارداد و انجام معاملات مجاز در محدوده‌ی اهداف و موضوع اساسنامه.

Ø تحصیل وام یا اعتبار از اشخاص، بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری، قبول هدایا و اعطای جوایز به اشخاص.

ماده12: هرگاه انجام و اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های بنیاد با وظایف و اختیارات برخی ازسازمان‌ها ومؤسسات دولتی و نهادهای عمومی و وزارتخانه‌ها ارتباط داشته باشد، قبل از انجام و اجرای آن نسبت به کسب مجوز از مراکزذکرشده ذیربط اقدام خواهد شد.

فصل دوم: ارکان اصلی مؤسسه

ماده13: ارکان اصلی و تشکیلات اساسی بنیاد به شرح زیر است:

ü مؤسسان (مجمع عمومی)،

ü هیأت امناء،

ü هیأت رئیسه،

ü رییس بنیاد،

ü خزانه‌دار،

ü بازرس قانونی.

ماده14: صلاحیت حرفه‌ای و عمومی مؤسسین اولیه، مجمع عمومی، به تأیید هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی می‌رسد.

ماده15: عضویت درهیأت مؤسس بنیاد حقی برای وراث قانونی آنان جهت ادامه عضویت در بنیاد فراهم نمی‌نماید. مؤسس با امضای این اساسنامه اقرار و اعتراف بدین موضوع داشته و از وراث قانونی خود سلب اختیار و مسئولیت می‌نمایند.

ماده16: هریك از مؤسسین در زمان حیات خود یک نفر را به عنوان جانشین خود به سایر مؤسسین معرفی می‌نماید تا بعد از تصویب مجمع عمومی به عنوان فرد جایگزین پس از ایشان مشغول به کار شده و همکاری با بنیاد را آغاز نماید. در صورتی که انتخاب جایگزین توسط هریک از اعضا فراهم نشود، انتخاب جایگزین حداقل با 4 رأی توسط مجمع عمومی صورت می‌پذیرد.

ماده17: پس از تشکیل و ثبت بنیاد، با تصویب هیأت مؤسس تعداد 2 یا 4 نفر از شخصیت‌های علمی، فرهنگی و یا حقوقی مرتبط را برای یک دوره 2 ساله برای عضویت در هیأت امنا انتخاب می‌شوند. عزل، نصب و یا افزایش یا کاهش تعداد اعضای انتخابی هیأت امناء با تصویب هیأت مؤسس خواهد بود.

ماده18: با تشکیل هیأت امناء برخی از وظایف و اختیارات هیأت مؤسس با تصویب آن هیأت، به هیأت امنا منتقل می‌شود. وظایف، حدود اختیارات و نحوه‌ی تشكیل جلسات هیأت امناء مطابق دستورالعملی است كه به تصویب هیأت امناء و با حضور اكثریت قاطع هیأت موسس می‌رسد.

ماده19: جلسات مجمع عمومی به درخواست رئیس بنیاد، خزانه‌دار یا بازرس قانونی تشکیل می‌شود. در دعوتنامه‌ای که به صورت کتبی و حداقل یك هفته قبل از تشکیل جلسه برای كلیه اعضا ارسال خواهد شد، باید دستور جلسه، ساعت حضور و محل جلسه قید شده باشد.

ماده20: امور اجرایی بنیاد توسط هیأت رئیسه‌ای متشکل از حداقل3 نفر شامل رییس، نایب رییس و خزانه‌دار بنیاد توسط هیأت موسس که برای مدت3 سال انتخاب می‌شوند، انجام خواهد شد. تغییر اعضای هیأت رئیسه و ترکیب یا افزایش تعداد آن بر اساس اساسنامه و طبق مصوبه و صورتجلسة تنظیمی توسط مؤسسان خواهد بود.

ماده21: جلسات هیأت رئیسه با حضور اکثریت اعضا رسمیت یافته و تصمیمات متخذه با اکثریت آرای موافق معتبرخواهد بود و در صورت تساوی آرا، رأی نظر یا اقدامی که رئیس بنیاد موافق آن است، لازم‌الاجرا خواهد بود.

ماده22: هیأت رئیسه درمورد تصمیمات منعقده دربرابرهیأت مؤسس مسئول و پاسخ‌گوست.کلیه تصمیمات متخذه این هیأت، به هیأت مؤسس و بازرس قانونی بنیاد اعلام شده تا در صورتی که مطابق اساسنامه، قوانین و خلاف نظر ایشان باشد طی 10 روز اعلام موضع و اتخاذ تصمیم قطعی شود. در غیر این‌صورت تصمیمات مذكور قطعی و لازم‌الاجراست.

ماده23: شرکت هریك از اعضای هیأت رئیسه در جلسات هیأت كه در محل بنیاد تشکیل خواهد شد، الزامی است. غیبت‌های مكرر و یا متوالی هریك از اعضا كه موجب اخلال در روندكاری بنیاد شود، برای اتخاذ تصمیم به موسسن اعلام خواهد شد.

ماده24: هیأت رئیسه به ‌عنوان نمایندگان قانونی بنیاد دارای تمامی اختیارات لازم قانونی اجرایی بوده و می‌توانند اختیارات محوله را بین خود تقسیم نمایند. اهم وظایف آنان به شرح زیر است:

ü حفظ و حراست از اموال بنیاد، تهیه و تنظیم صورت دارایی‌های بنیاد،

ü رسیدگی به حساب‌های بنیاد، پرداخت بدهی‌ها و وصول مطالبات،

ü اجرای مصوبات مجمع عمومی (مؤسسان) در ارتباط با امور بنیاد،

ü تهیه وتنظیم بودجه وترازمالی وتنظیم آیین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های اجرایی بنیاد پس از تصویب مجمع،

ü افتتاح حساب در بانک‌ها، خرید و فروش، اجاره و عقد قراردادهای لازم با اشخاص حقیقی و حقوقی مطابق مقررات،

ü طرح و تعقیب دعاوی اعم از حقوقی و جزائی در مراحل مختلف دادرسی و ارجاع دعوی به داوری و تعیین داور، انتخاب وکیل با حق توکیل غیر و اعطای اختیارات لازم به وکلا و عزل آنان، قطع و فصل دعاوی از طریق صلح و سازش، پیگیری و انجام تمامی امور و مسائل قضایی، مالیاتی، ثبتی و انجام تمامی اقدامات و تشریفات قانونی و اقدام به ثبت و انتشار آن‌ها و انجام امور بنیاد در حدود ضوابط اساسنامه و اقدامات اجرایی.

ü سایر وظایف و مسؤلیت‌هایی كه توسط موسسین یا هیأت امنا به ایشان واگذار می‌شود.

ماده25: هیأت رئیسه می‌تواند تمام یا قسمتی از اختیارات خود را به رئیس بنیاد تفویض نماید و رئیس بنیاد نیز می‌تواند با تصویب مجمع عمومی یک نفر را به سمت قائم‌مقام خود انتخاب و قسمتی از اختیارات اداری محوله را به وی واگذار نماید.

ماده26: با توجه به اینکه رئیس بنیاد به‌عنوان مجری تصمیمات هیأت رییسه، مسئولیت‌های اداری و اجرایی بنیاد را عهده‌دار است، می‌تواند با داشتن حق عزل و نصب کارکنان و اداره و تمشیت امور و تدوین طرح‌ها و برنامه‌ها و ایجاد ارتباط و همکاری با مسئولان و اشخاص حقیقی و حقوقی و جلب مشارکت آن‌ها درانجام فعالیت‌های بنیاد اقدامات لازم را انجام دهد. بدیهی است رییس بنیاد در قبال هیأت مؤسس و هیأت رئیسه مسئول و پاسخ‌گوست.

ماده27: مؤسسان (مجمع عمومی) می‌توانند به منظور بررسی و حسابرسی اسناد و امور مالی و تهیه گزارش از وضعیت حساب‌های سالانه و اعلام نظر درباره گزارش عملكرد هیأت رئیسه، مطابق اساسنامه و سایر مصوبات مجمع عمومی، شخصی (حقیقی یا حقوقی) را به ‌عنوان بازرس اصلی برای مدت دو2 سال از بین خود یا خارج انتخاب نمایند، بازرس نباید از اعضای هیأت رئیسه باشد.

فصل سوم: امور عمومی، مالی، محاسباتی، انحلال و تسویه

ماده28: سال مالی جز در مورد انحلال، از اول فروردین ماه هر سال آغاز و به پایان اسفند ماه همان سال ختم می‌شود، مگر سال اول که از تاریخ تأسیس شروع و به پایان سال ختم می‌گردد.

ماده29: تمامی اسناد مالی تعهدآور و قراردادها و اسناد و اوراق بانکی از قبیل چک، سفته، برات و مکاتبات مالی و تعهدآور بنیاد با امضای مشترک خزانه‌دار و رئیس یا نایب رئیس ممهور به مهر بنیاد اعتبار خواهد داشت.

ماده30: رئیس بنیاد می‌تواند امضای تمام یا قسمتی از اسناد و مکاتبات اداری بنیاد را به قائم‌مقام خود تفویض نماید.

ماده31: تمامی اموال و دارایی‌هایی که به بنیاد تعلق گرفته یا بعداً به دارایی آن افزوده می‌شود، در دفاتر مربوط ثبت خواهد شد. در صورتی که از محل فعالیت‌های بنیاد درآمدی تحصیل شود، پس از وضع هزینه‌های جاری و قانونی، با تصویب هیأت رییسه قسمتی از درآمد حاصله برای توسعه و پیشبرد امور بنیاد به عنوان ذخیره احتیاطی، در نظر گرفته خواهد شد.

ماده32: فوت یا حجر یک یا چند نفر از مؤسسان یا هیأت رئیسه و مدیرعامل موجب انحلال بنیاد نخواهد بود و عضو جانشین یا سایر اعضاء وظایف محوله را تا معرفی عضو جدید و طی مراحل قانونی از جمله تأیید هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی انجام خواهند داد. ورثه یا قیم متوفی یا محجور هیچگونه حقی در معرفی عضو جدید نخواهند داشت. لیكن دارایی و اموال مربوط به متوفی و محجور در بنیاد، بعد از پرداخت مطالبات احتمالی وی، برای توسعۀ فعالیت‌های بنیاد استفاده خواهد شد.

ماده33: انحلال بنیاد با رأی موافق تمامی اعضای هیأت مؤسس امکان‌پذیر خواهد بود و در صورتی که درجلسه اول حضور تمامی اعضا میسرنشود، رأی دوسوم اعضائ موسس که صاحب اکثریت سرمایه نیزباشند به شرط آن‌كه کمتر از سه3 نفر نباشند ملاک و معتبر خواهد بود. هم‌زمان با انحلال بنیاد، مدیرتصفیه‌ای به انتخاب مؤسسان(مجمع عمومی) ازبین اعضا یا خارج از اعضاء تعیین خواهدشد. مدیرتصفیه موظف است به حساب مطالبات، دیون و تمامی اموال و دارایی‌های بنیاد رسیدگی و نسبت به وصول مطالبات و پرداخت بدهی‌ها اقدام و گزارش نهایی را به مؤسسان(مجمع عمومی)تسلیم نماید. مؤسسان (مجمع عمومی) درباره‌ی باقیمانده‌ی اموال و دارایی‌ها اخذ تصمیم خواهند نمود.

ماده34: اموال و دارایی‌های بنیاد در صورت انحلال آن، به تشخیص هیأت موسس، با توجه به میزان سرمایه به یکی از بنیادها و یا مؤسسات فرهنگی و یا مراکز خیریه انتقال خواهد یافت.

ماده35: پس از اتخاذ تصمیم برای انحلال بنیاد توسط مجمع عمومی، مؤسسین باید با تنظیم صورتجلسه نام و مشخصات مدیر تصفیه را به هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی اعلام تا اقدام مقتضی برای کأن‌لم‌یکن کردن ثبت بنیاد صورت پذیرد. بنیاد از تاریخ تنظیم صورتجلسه برای ادامه فعالیت منحل تلقی می‌شود؛ لیكن مؤسسین در برابر اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی خواهند داشت وتا اتمام مسؤلیت مدیرتصفیه وتأییدهیأت موسس، اقدامات قانونی مذكور در ماده31 دنبال خواهدشد.

ماده36: هرگونه تغییر واصلاح مفاد اساسنامه ازقبیل تغییرنشانی، تغییر مؤسسان، تغییرزمینه‌ی فعالیت‌ها وسایر تغییرات باید بر اساس اساسنامه مصوب و طبق صورتجلسه‌ی مؤسسین و یا حسب مورد هیأت رییسه بوده و پس از تأیید هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی صورت پذیرد.

ماده37: تمامی تغییرات پس از طی مراحل اساسنامه‌ای و تأیید نهایی هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی، فقط از طریق دبیرخانه هیأت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی و هنری به اداره ثبت شرکت‌ها برای ثبت تغییرات اعلام می‌شود.

ماده38: درباره مسائلی که در این اساسنامه پیش‌بینی نشده برابر مصوبات هیأت موسس مطابق اساسنامه و مقررات قانونی حاکم برمؤسسات غیرتجاری و ضوابط تأسیس مؤسسات و مراکز فرهنگی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی رفتارخواهد شد.

این اساسنامه در سه3 فصل مشتمل بر 38 ماده و 2 تبصره ذیل آن در جلسه مورخ 94/04/20 هیأت مؤسس موسسه فرهنگی هنری بنیاد دکترمحمدعلی مجتهدی‌گیلانی با حضور تمامی اعضا قرائت و به اتفاق آراء تصویب شد.